Mostaardsaus


INGREDIËNTEN

> 1,5 kg konijn witte reus
> peper en zout
> 4 wortelen
> 2 Wase raapjes,
> 100 gram zilveruitjes
> 2 lepels bloem
> 2 sjalotjes
> 1 teentje knoflook,
> 1 kruidentuiltje
> 1 dl olijfolie
> 50 gram boter
> 1/2 liter Reynaertbier
> 1/2 liter
> kalfsjus
> 1 lepel mostaard De Kroon
> 50 gram donkere kandijsuiker
> 3 sneedjes ambachtelijke kruidenpeperkoek den Ouden Advokaat

BEREIDING

Bak het in stukken verdeelde konijn aan in olijfolie en kruid met peper en zout. Voeg op het laatst de fijn gesneden sjalot en het geplette teentje look toe en laat even kleuren. Bestrooi met bloem en laat even sudderen, alvorens te bevochten met bier en kalfsjus. Voeg kruidentuiltje toe. Meng de helft van de suiker met de mostaard en besmeer de peperkoek. Leg de sneetjes op het konijn en laat ongeveer een uur zachtjes garen onder gesloten deksel. Draai worteltjes en raapjes in tonvormpjes en pel de zilveruitjes. Fruit de groenten even aan in de boter, strooi er de andere helft van de suiker over en carameliseer. Voeg de groenten bij het konijn halverwege de gaartijd.
Als het vlees gaar is het kruidentuiltje verwijderen, saus verder op smaak brengen en serveren met jonge aardappelen uit de Wase polder.

Heiveldstraat 113
9120 Beveren

tel 03 775 81 43
fax 03 755 49 84

mostaarddekroon@skynet.be