Kabeljauw


INGREDIËNTEN voor 4 pers

> 4 stukken kabeljouw van 180 gr elk, zonder graat, met vel
> 2 eiwitten
> 1 el broodkruim
> 1 el grof gemalen mosterd
> 4 el xeres-azijn
> 1 koffielepel mosterd zonder graantjes
> kruiden(platte peterselie, pijpajuin, kervel)
> 2 sjalotten in ringen gesneden
> 1 tomaat in blokjes gesneden
> 2 el appelkappertjes
> 2 el boter
> 3 dl kippenbouillon
> 1 dl kalfsjus

BEREIDING

> Verwarm de ove voor op 200°C.
> Klop de eiwitten tot sneeuw, voeg broodkruim en graanmosterd aan toe, bak de stukken kabeljouw gedurende 1 minuut op de velkant, draai de vissen om en verwijder het vel. Besmeer het visvlees met het eiwet/mosterdmengsel.
> Leg de vissen op een bakplaat en schuif ze in de oven, laat ze 7 minuten garen.
> Kook ondertussen de xeres-azijn volledig in en bevochtig met bouillon en kalfsjus, kook tot de helft in, voeg er schuimende boter (beurre noisette) aan toe en de mosterd, kruid op het laatste moment.
> Voeg er tomaat, sjalot en kappertjes aan toe.
> Serveer met gekookte aardappelen of aardappelpuree.

TIP:
> Beurre noisette, letterlijk hazelnootboter, is boter die wordt opgewarmd tot de vaste melkbestanddelen lichtbruin worden, met een nootachtig aroma.

Heiveldstraat 113
9120 Beveren

tel 03 775 81 43
fax 03 755 49 84

mostaarddekroon@skynet.be